Takšna bo podoba novega Volkswagna Amaroka

Z zadnjimi skicami napoved skorajšnje uradne predstavitve novega odprtega terenskega dostavnika, ki ga razvijajo skupaj s Fordom

Začelo se je finalno odštevanje pred uradno predstavitvijo novega Volkswagnovega Amaroka in z Hannovra prihaja vse več slikovnega in besedilnega materiala, ki novinca predstavlja kot zvezdnika v razredu odprtih terenskih dostavnikov oziroma pick-upov. Z zadnjimi skicami so pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila že skoraj povsem razkrili Amarokovo podobo in potrdili, da bo za pogon skrbel tudi šestvaljni turbodizelski motor, ki je poganjal tudi predhodnika in bo vozilu omogočil veliko vlečno pomoč. Kot je običajno, bo na tovornem prostoru mogoče prevažati standardno paleto.

V notranjosti je popolnoma na novo oblikovana armaturna plošča, poleg tega bodo voznikom v pomoč številni novi asistenčni sistemi, ki jih doslej v tem razredu še ni bilo. Tako zunanjosti kot notranjemu okolju so Volkswagnovi stilisti dodali svoj pečat, čeprav je Amarok nastajal v sodelovanju s Fordom, oziroma je bližnji sorodnik prihajajoče nove generacije Rangerja.

Preberite še: Fordov pravi globalni igralec prihaja povsem osvežen - tudi pod motornim pokrovom, kjer prinaša prijetno presenečenje

»To ne bo samo fantastičen pick-up, ampak tudi pravi Volkswagen, tako po tehnologiji kot tudi po videzu« je že pred časom vzneseno zagotovil Carsrten Intra, prvi mož znamke Volkswagen Gospodarska vozila in zdaj je treba samo še počakati nekaj tednov do uradnega razkritja, ko bo jasno ali se te besede odražajo tudi v končni podobi.

Rangerja in Amaroka bodo izdelovali v Fordovi južnoafriški tovarni, od koder bosta začela prihajati v drugi polovici letošnjega leta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja