Takšna je prihodnost Mercedesove znamke AMG

24. 1. 2020 | Jure Šujica
Deli

Še več bo elektrifikacije, a tudi v kombinaciji z bencinskimi osemvaljniki.

Mercedes-Benz se v zadnjem času sooča z vse večjim povpraševanjem po električnih in elektrificiranih avtomobilih. Zanje se zanimajo tako zasebniki kot lastniki flot, ki jih navdušuje čedalje več priključnih hibridov. In kot vse kaže, bi hibridizacija lahko zelo kmalu in v še večji meri kot doslej doletela tudi športni oddelek znamke, AMG.

AMG sicer že ponuja elektrificiran pogonski sklop z oznako AMG 53, a gre 'le' za blagi hibrid, ki temelji na 48-voltni tehnologiji. Naslednji korak bo najverjetneje uvedba priključnih hibridov.

Prvi bo GT 4-Door Coupe

»V zadnjih letu in pol smo videli velik preskok v miselnosti naših strank, saj postajajo bolj naklonjeni električnim in hibridnim avtomobilom. Vidim, da ima znamka AMG še veliko potenciala v nadaljnjem razvoju, tako na področju klasičnih kot električnih in elektrificiranih športnih avtomobilov, kakršen je tudi prihajajoči GT 4-Door Coupe Hybrid,« je dejala Britta Seeger, vodja prodaje pri Mercedesu.

Nov hibrid, ki bo na ceste zapeljal še letos, je tisti, za katerega Mercedes verjame, da bo navdušil tako voznike, ki si želijo elektrifikacije, kot druge, ki prisegajo na 'klasiko'. Pod motornim pokrovom bo namreč obdržal že znani osemvaljnik s štirimi litri prostornine, ob pomoči elektromotorja pa bo avtomobil razvil približno 800 'konjev' ali 590 kilovatov moči.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja