Zgolj 36 prodanih avtomobilov legendarne znamke! Le kaj so si mislili?

Tako opevana oživitev znamke Moskvič je očitno spodletela, v dveh mesecih so prodali smešno majhno količino avtomobilov.

Ruski avtomobilski trg in tamkajšnja avtomobilska industrija vse bolj kažeta podobo kolapsa, ki se je začel po invaziji v Ukrajino. Nekoč milijonski avtomobilski trg se je lani skrčil kar za 60 odstotkov, domače tovarne pa zaradi pomanjkanja sestavnih delov komaj še izdelajo majhne količine večinoma že zdavnaj preživetih modelov.

Tudi oživitev avtomobilske znamke Moskvič je za zdaj neuspešna, kajti novi Moskvič 3, ki je natančna kopija kitajskega »originala« JAC JS4 in se od njega razlikuje le po logotipih, ni izpolnil pričakovanj. Ruski avtomobili kitajskih korenin v tovarno v Moskvi prihajajo v razstavljenem stanju, tam jih spet spravijo skupaj, nalepijo logotipe in napise in jih pošljejo v prodajna skladišča. Toda začetek prodaje kloniranega križanca se je izkazal za neuspeh, kajti v dveh mesecih so v celotni ruski federaciji našli le 36 kupcev.

Doslej so izdelali že več kot dva tisoč primerkov in večina jih čaka v skladiščih. Razlog za nepriljubljenost modela je predvsem visoka cena, ki za bencinsko izvedbo znaša približno 24.000, za električno pa 42.000 evrov.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol