Lastniki Teslinih avtomobilov so proti proizvajalcu vložili kolektivno tožbo! Razkrivamo, kaj je razlog

15. 9. 2022
Deli

Tesli hrbet obrnili najbolj zvesti kupci. Elon Musk bo moral znova na sodišče. Tako kot že večkrat se je pod plazom kritik znašla tehnologija, na katero so pri Tesli najbolj ponosni.

Lastniki Teslinih avtomobilov so proti proizvajalcu v Kaliforniji vložili kolektivno tožbo. Podjetju očitajo zavajanje glede funkcionalnosti sistema avtonomne vožnje in funkcij za pomoč vozniku (ADAS). V podjetju Elona Muska se na tožbo še niso odzvali.

Vozniki Tesli očitajo zavajajoče oglaševanje sistema ADAS. Od leta 2016 naj bi Tesla kupcem zagotavljal, da je sistem polno uporaben oz. bo v kratkem, a je, kot trdijo tožniki, programska oprema ostala v fazi razvoja in ni varna za uporabo.

Preberite še: Kakšno presenečenje! Tesla ne bo predstavila najmanjšega modela, to je nova rešitev za poceni osebni prevoz

Prvi mož proizvajalca električnih avtomobilov Musk je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP večkrat izpostavil, da je vožnja zaradi Tesline programske opreme varnejša, a je vedno tudi opozoril, da morajo vozniki roke ves čas držati na volanu in biti v vsakem trenutku pripravljeni na prevzem nadzora nad vozilom.

Teslo je zaradi lažnega oglaševanja avgusta tožila tudi kalifornijska agencija za promet, še navaja AFP.

Preberite še: Polestar predstavil avtomobil, zaradi katerega se konkurenci lahko tresejo hlače

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja