To je duet, ki bo spremenil podobo in postavil nove standarde znamke Volvo

Novi električni zastavonoša EX90 se postavlja ob bok modelu XC-90, ki bo na voljo kot blagi in priključni hibrid.

Električni EX90 je avtomobil,ki bo postavil nove standarde področju varnosti, trajnosti ter tehnologije, usmerjene v človeka, ki bo olajšala in polepša življenje, pravijo pri Volvu

To je duet, ki bo spremenil podobo in postavil nove standarde znamke Volvo
Volvo

. Med drugim ima vgrajen računalnik z umetno inteligenco, ki temelji na novi platformi. Ta osrednji sistem je zadolžen za upravljanje ključnih funkcij v avtomobilu, od varnosti in informacijsko-razvedrilnih sistemov do upravljanja baterije. Rezultat je bolj odzivna in priročna izkušnja vožnje, poleg tega naj bi s polno baterijo lahko prevozil do 600 kilometrov.

Volvo se še naprej zanaša tudi na tehnologijo motorjev z notranjim zgorevanjem. Vzporedno z EX90 kitajsko-švedsko podjetje konec leta na ceste pošilja dvojnika z motorjem z notranjim zgorevanjem, XC90. Nova izdaja prejšnjegašportnega terence bo na voljo kot blagi hibridni bencinski motor B5 AWD in kot priključni hibrid T8 AWD.

To je duet, ki bo spremenil podobo in postavil nove standarde znamke Volvo
volvo

Načrt, da bi do leta 2030 izdelovali le električno izvedbo, torej ne velja več. Ker se trg popolnoma električnih vozil še vedno razvija, ostajajo priključni hibridi ključnega pomena za načrte prodaje in rasti dobička podjetja v prihodnjih letih navaja sporočilo za javnost, s katerim so pri Volvu pospremili novinca.

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac