Spoznajte najnovejšo pošast iz Teksasa: šest koles in motor, ki ga razganja od moči

Pri Hennessyju so se tokrat lotili najnovejše generacije Forda F-150, impozantna stvaritev pa se imenuje VelociRaptor 6x6.

Teksaški specialisti za ustvarjanje visokozmogljivih vozil so tretjo generacijo Forda F-150 spremenili v izjemno zmogljiv poltovornjak s šestkolesnim pogonom, ki ne pozna ovir. Spremembe in izboljšave daleč presegajo preprosto dodajanje tretjega para koles. Hennesseyjevi inženirji so novo pošast opremili s prefinjenim vzmetenjem in zadnjimi osmi z dvojno zaporo diferenciala, s čimer so dosegli  za polovico boljši oprijem. 

Kirurški poseg za ekstremno moč

Posegli so tudi pod motorni pokrov in povečali zmogljivost Fordovega 3,5-litrskega šestvaljnika z dvojnim turbopolnilnikom z izboljšano indukcijo zraka, visokozmogljivim hladilnikom polnilnega zraka z odpihovalnim ventilom in nadgrajeno motorno elektroniko. Sfrizirani stroj tovornjaka zdaj razvije 410 kilovatov (558 KM) in orjaški navor 911 Nm, kar zagotavlja, da se VelociRaptorjevo ropotanje ujema z njegovo izjemno velikostjo.

Cena? Nadzemeljsko nedosegljiva  

Hennesseyjeva stvaritev, zasnovana na najnovejši tretji generaciji Forda F-150 Raptorja, je znatno daljša od serijskega modela. Podaljšek omogoča namestitev 2,4 metra dolgega nakladalnega prostora, VelociRaptor pa je tudi nekaj centimetrov višji od standardnega. Nataknili so mu tudi 20-palčna platišča in kar 37-palčne terenske pnevmatike.

Ekstremni orjak VelociRaptor 6x6 stane vesoljskih 399.950 dolarjev.

 

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"