To je čisto novi Renault, ki že vozi po evropskih cestah

5. 1. 2022 | Janoš Pečnik
Deli

Austral že vozi po evropskih cestah in bo kmalu odvrgel kamuflažno opravo. Pri Renaultu opravljajo zadnje podrobne nastavitve in preverjajo zanesljivost.

Austral je Renaultov prihajajoči kompaktni športni terenec, ki bo nadomestil Kadjarja. Francozi si torej v tem razredu želijo svežega začetka, zato novemu imenu pritiče tudi sveža oblika, ki z izrazom očitno sledi novemu Meganu E-tech.

Čeprav so jim pred dnevi na splet že ušle uradne fotografije avtomobila, ki so jih potem hitro umaknili, pa so nam Australa, zavitega v kamuflažno folijo, tokrat pokazali med nabiranjem testnih kilometrov po evropskih cestah - z njim so prevozili 600.000 kilometrov po Franciji, Španiji, Nemčiji in Romuniji. Še 1,4 milijona kilometrov pa bodo prevozili na zaprti stezi. Tovrstnim zadnjim preizkusom preden avtomobil pošljejo na trg pa pri Renaultu pravijo "potrditvene vožnje".

Nova platforma z elektrificiranimi pogonskimi sklopi

Austral je sicer narejen na novi različici platforme CMF-CD3, poganjali pa ga bodo elektrificirani bencinski pogonski sklopi z močjo do 200 KM. Med drugim nova E-TECH blaga hibrida z 1,3-litrskim motorjem in 12V električnim sistemom ter 1,2-litrskim motorjem in 48V električnim sistemom.

Kaj kmalu lahko torej pričakujemo, da se bo pred Australom dvignil še zadnji zastor.

Preberite še: Razkrivamo prve, še neuradne fotografije novega Renault Australa. Poglejte si, kakšen bo zunaj in znotraj