Razkrivamo prve, še neuradne fotografije novega Renault Australa. Poglejte si, kakšen bo zunaj in znotraj!

14. 12. 2021 | Jure Šujica
Deli
Razkrivamo prve, še neuradne fotografije novega Renault Australa. Poglejte si, kakšen bo zunaj in znotraj! (foto: Renault)
Renault

Dokončno razkritje bo sledilo spomladi prihodnje leto. Podobnost z novim Meganom je sicer vedno bolj očitna.

Renault je pred kratkim predstavil prve video posnetke in fotografije prihajajočega križanca Austral, s katerim nameravajo nadomestiti že nekoliko priletnega Kadjarja. In čeprav tega na posameznih trgih še vedno posodabljajo, je jasno, da je Austral bolj ali manj že nared za predstavitev. To dokazuje ravno video posnetek enega prvih prototipov med vožnjo, ki smo ga pred kratki objavili pri Avto magazinu in pa fotografije avtomobila, ki so danes pricurljale v javnost.

Preberite še: Uradno: Renault Kadjar se poslavlja, njegov naslednik pa bo... (video)

Iz omenjenih fotografij je očitno, da so zgled za novega križanca iskali pri prihajajočem Megane-u E-tech, še posebej v zadnjem delu avtomobila. Tega zaznamuje visoko postavljen spodnji rob (relativno majhnega) stekla prtljažnih vrat, zaradi česar se zdi, da bo preglednost nazaj nekoliko omejena, vzvratna kamera pa ključnega pomena za varno vožnjo. Hkrati avtomobil prinaša neprekinjen svetlobni pas preko prtljažnih vrat, medtem ko bodo sprednji žarometi v obliki črke C dvodelni.

Nič več dizlov?

4,51 metra dolg križanec prinaša tudi novo zasnovo kabine, ki jo zaznamujejo digitalna instrumentna plošča, pokončno postavljen zaslon infozabavnega sistema. Ti so v zadnjih letih postali stalnica vseh Renaultovih modelov, po Meganu pa bo Austral najverjetneje drugi model znamke, ki se bo namesto na TomTomove raje zanašal na Googlove navigacijske rešitve, saj bo ponujal integrirano storitev Google Maps.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diario Automotor (@diarioautomotor.blog)

Motorna ponudba medtem ostaja neznana. Ta bo najverjetneje razkrita šele spomladi, ko bo avtomobil predstavljen evropskim kupcem, šušlja pa se, da bi utegnil 'izgubiti' dizelske motorje. Te bi lahko nadomestile priključno-hibridni pogonski sklopi družine E-tech, pričakovati pa je, da bo na voljo tudi v električni podobi.

Preberite še: Ekskluzivno: Poglej v drobovje novega Megana, ki prihaja šele prihodnje leto!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol