To je znesek, ki ga je na dražbi dosegel Dončićev Porsche ...

4. 10. 2023 | Gregor Žvab
Deli
To je znesek, ki ga je na dražbi dosegel Dončićev Porsche ... (foto: carcollectorsclub.com)
carcollectorsclub.com

Cena je sicer presegla znesek, za katerega se je na dražbi prodala "katrca" Boruta Pahorja, a rekordov, za razliko od "katre", vseeno ni podrla.

Porscheja Panamero 4 je Luka Dončić kupil julija 2017, le nekaj mesecev preden je s slovensko reprezentanco postal evropski košarkarski prvak. V sezoni, ki je sledila, je osvojil še evroligaški in španski naslov ter naziv najkoristnejšega igralca evrolige. Panamero je Dončić sicer kupil v Sloveniji in jo nato odpeljal v Madrid, kjer jo je vsakodnevno tudi uporabljal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAS Auto (@gasauto.eu)

Gre sicer za različico s šestvaljnim motorjem in štirikolesnim pogonom, košarkarski as pa ji je namenil tudi Akrapovičev izpušni sistem. Avto ima na števcu 97.000 prevoženih kilometrov, po podatkih družbe, ki je avto ponudila na dražbi, pa je bil tudi redno servisiran in primerno vzdrževan.

Na koncu se je za Dončićev avto potegovalo 19 kandidatov, v šestih dneh pa je cena narasla na 73.000 evrov. Sliši se sicer veliko, a je to za tak avto v takem stanju povsem normalna cena in na noben način ne izstopa od drugih na trgu rabljenih vozil.

Kaj pa Pahorjeva "Katrca"?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Nekdanji predsednik Borut Pahor je svojega Renaulta 4 ponudil na nekoliko drugačni dražbi. Ves izkupiček prodaje je namreč šel v dobrodelne namene, tako da izplen nikakor ni primerljiv z Dončićevim Porschejem. Pahor je takrat za avto dobil 60.000 evrov, kolikor je plačala družina Fratar iz Dravograda, ki je ta nakup izkoristila za to, da je v nadaljevanju v dobrodelne namene zbrala še dodatnih 275.000 evrov.

Zaključimo lahko tudi tako, da je kljub trinajstim tisočakom manj nesporna zmagovalka dražb "slavnih" rabljenih avtomobilov Pahorjeva Katra, ki je skupno zbrala več kot 335.000 evrov.

Preberite še: Enyaq vRS: zelena mamba bo zdaj še bolj strupena

BONUS VIDEO: Prodajniški triki, testiranje avtomobilov in kaj je narobe z BMW M2?

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol