To ostane od avtomobila, če vanj namestite neustrezno plinsko napeljavo (video)

27. 3. 2022 | Jure Šujica
Deli
To ostane od avtomobila, če vanj namestite neustrezno plinsko napeljavo (video) (foto: Youtube: Metropolis)
Youtube: Metropolis

Začuda v nesreči ni bil nihče poškodovan, povsem uničen pa je bil en avtomobil.

Uporaba utekočinjenega naftnega ali pa stisnjenega zemeljskega plina je v časih, ko gredo cene naftnih derivatov v nebo, vsekakor mikavna opcija za zmanjševanje stroškov vožnje. Čeprav je poraba plina v povprečju nekoliko višja kot poraba bencina ali dizla, pa več deset centov nižja cena za liter goriva pomeni precej nižje stroške vožnje, ki se še posebej poznajo pri voznikih, ki na leto prevozijo več 10.000 kilometrov. Po vrhu vsega sta obe možnosti tudi nekoliko manj škodljivi za okolje.

Vgradnja takšnega sistema pa na drugi strani, še posebej v primeru naknadne vgradnje, pomeni precejšen poseg v delovanje avtomobila, zaradi česar je vgradnjo le-tega potrebno prepustiti specializiranim delavnicam. Tega pa očitno ni storil neimenovni Brazilec v svojem Volkswagen Voyagem, kar je po obisku bencinskega servisa v mestu Fortaleza zagotovo močno obžaloval.

Glavni 'krivec' izginil v neznano

Med polnjenjem posode za shranjevanje plina je namreč, kot lahko vidimo na video posnetku spodaj, avtomobil nenadoma eksplodiral, nekaj trenutkov kasneje pa je pred točilnim mestom le še brezoblična gmota. Zadek avtomobila je namreč povsem razneslo, da gre za vozilo znamke Volkswagen pa je mogoče ugotoviti le po maskei hladilnika, ki je utrpela še najmanj škode.

Do incidenta je prišlo 16. marca, pa pri tem ni bil nihče poškodovan, prav tako pa je nedotaknjena ostala tudi bencinska črpalka. Razlog za eksplozijo naj bi bil po poračnju časnika Daily Mail neustrezna posoda za plin, ki naj bi jo lastnik avtomobila kar sam namestil v prtljažnik. Ironično pri vsem skupaj pa je, da preiskovalci tega ne morejo z gotovostjo potrditi, saj naj bi posoda ob nesreči poletela okrog 70 metrov stran. Ob tem naj bi pri padcu poškodovala avtomobil in bližnjo stavbo, nato pa naj bi jo neznanec vzel ter z njo pobegnil neznano kam, zaradi česar bo preiskava le stežka prišla do konca.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja