To so znamke, ki so imele v letu 2022 v Evropi največ vpoklicev (foto galerija)

11. 1. 2023 | Jure Šujica
Deli

Avtomobilski vpoklici so nekdaj veljali za tabu temo in nekaj, o čemer avtomobilski proizvajalci niso radi govorili na glas. No, podobno velja tudi sedaj, a dejstvo je, da njihovo število ves čas narašča, v prihodnosti pa ne bo prav nič drugače.

1 / 11
Jure Šujica, Volkswagen
Jure Šujica, Volkswagen

Po zaslugi zapletene tehnologije in sistemov, ki jih najdemo v sodobnih avtomobilih, so namreč možnosti za to, da pride do vpoklica vozil namreč vse večje, še posebej pri nedavno predstavljenih modelih.

Pri britanskem avtomobilskem portalu Autocar so pripravili seznam znamk, pri katerih so v letu 2022 zabeležili največje število vpoklicev vozil. Izpostaviti velja, da so se ti največkrat pojavljali ravno pri najbolj naprednih znamkah, pri nekaterih modelih pa je bilo vpoklicev celo več. Razlogi so bili enkrat manj, drugič (precej) bolj resni.

Katere so bile torej znamke z največ vpoklici in kaj so bili razlogi zanje, si lahko ogledate v foto galeriji. Nujno je treba omeniti, da se je večina okvar pojavila le pri enem modelu znamke, pogosto pa je šlo za okvaro komponent, ki jih za posamezne avtomobilske znamke izdelujejo zunanji partnerji, zaradi česar znamke nekoliko težje nadzorujejo potek njihove proizvodnje in kakovosti, vseeno pa so dolžne poskrbeti za okvare. In prav vpoklici so zato najboljša rešitev za preprečitev morebitnih težav ali celo varnostnih tveganj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja