Uradno: Toyota Supra bo zvezda avtomobilskega salona v Detroitu

31. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli
Uradno: Toyota Supra bo zvezda avtomobilskega salona v Detroitu (foto: Toyota)
Toyota

Dvotedenski avtomobilski salon se bo (tradicionalno) začel januarja, natančneje 14. januarja, ko je napovedan tudi Suprin debi.

Ni dvoma. Toyota Supra prihajajoče generacije je zagotovo avtomobil, pri katerem je od najave in prvih skic ter vohunskih fotografij pa do predstavitve minilo največ časa. No, morda ni ravno rekorder, a nanj res čakamo že dolgo, a je uradno razkritje že zelo blizu. Toyota je namreč danes končno najavila njen prihod, datum napovedane predstavitve pa je 14. januar 2019 oziroma začetek avtomobilskega salona v Detroitu.

Naj spomnimo, avtomobil smo prvič v dirkaški specifikaciji videli že na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi, a takrat še v dirkaški preobleki in grafiki, pozneje pa se je, oblečen v kamuflažno folijo, pripeljal tudi na Festival hitrosti v Goodwood. Velikih novosti zato na zunanjosti ne pričakujemo.

Kot je znano, bo nova Supra narejena na enaki osnovi kot BMW-jev roadster Z4, a si z njim ne bo delila pogonskega sklopa, saj bo namesto klasičnega bencinskega motorja uporabljala hibridni pogonski sklop. To bi navsezadnje lahko bil tudi razlog za nekoliko poznejšo predstavitev. Ob tem lahko pričakujemo, da bo pogonski sklop sestavljen iz dveh elektromotorjev in bencinskega motorja, skupna sistemska moč pa naj bi znašala 345 'konjev' oziroma 254 kilovatov.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel