Toyota Yaris praznuje 20. obletnico

17. 9. 2018 | Jure Šujica
Deli

V ta namen je Toyota pripravila posebno serijo avtomobila, ki bo predstavljena tam, kjer se je zgodila premiera prve generacije: v Parizu.

Pariški avtomobilski salon je leta 1998 postregel z avtomobilom, za katerega se je pozneje izkazalo, da bo v prihodnosti še kako krojil štrene v razredu avtomobilskih malčkov. Govorimo o Toyoti Yaris, ki je na trg prišel ravno v času, ko je ugled japonske avtomobilske znamke začel močno naraščati, po treh generacijah (aktualna generacija je ob vmesni pomladitvi na trgu že od leta 2013) tudi pri nas velja za enega izmed bolj priljubljenih avtomobilov v svojem razredu.

Dvajsete obletnice modela pa pri Toyoti (še) ne bodo kronali z novo generacijo, ampak s prav posebno serijo malega avtomobila, poimenovano Y20. Ta bo navzven prepoznavna po enakem odtenku zlate barve, v kakršno je bil obarvan prvotni avtomobil, ki pa jo bo na strehi in stebričkih dopolnila še bolj moderna siva barva. Zunanjo podobo bodo nato dopolnjevali še 16-palčna platišča z 10 naperami ter nekateri drugi dodatki, odeti v sivo barvo in krom. Da gre za prav posebno serijo vozila, bo nakazovala značka Y20 na zadku vozila.

Temno siva barva zgornjega dela karoserije se bo nato prenesla še v notranjost avtomobila, kjer bodo v sivo obarvani armaturna plošča, volan in nove sedežne prevleke. Monotonost bodo nato razbijali številni dodatki iz kroma, tako kot zunaj pa bo mogoče tudi znotraj avtomobila opaziti napise Y20. Ti bodo na sprednjih sedežih in armaturni plošči.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja