Tu je rešitev za vse, ki zapravljajo čas s polnjenjem električnih avtomobilov

25. 5. 2022 | Jure Šujica
Deli

Nova storitev je že v pripravi, še vedno pa ostaja nekaj odprtih vprašanj glede dolovnega časa.

Čakanje na to, da se električni avtomobil napolni z energijo običajno traja vsaj nekaj deset minut. Še na hitri polnilnici namreč ta čas običajno znaša kake pol ure. In ker hitre električne polnilnice v Sloveniji najpogosteje najdemo zgolj na avtocestah, imajo lastniki električnih avtomobilov tedaj le malo možnosti za zapravljanje prostega časa. Morda lahko tedaj spijejo kakšno kavo ali pa naredijo kakšno službeno obveznost, klic, za katerega sicer ne bi imeli časa.

Nov – čeprav koncept kot tak še zdaleč ni nov – način pa sedaj predstavljajo v Hollywoodu v Kaliforniji in sicer po zaslugi ameriškega proizvajalca električnih avtomobilov Tesla. Ta bo namreč v prestolnici ameriške filmske industrije (prvotni plan, da projekt izpeljejo v Santa Monici je bil opuščen) naredil nov kompleks, ki bo prijetno združil s koristnim.

Preberite še: Kitajci bodo čisto blizu slovenske meje postavili tovarno električnih avtomobilov (in zaposlili tisoč ljudi)

Na področju sedanje restavracije Shakey's Pizza bodo namreč postavili povsem nov lokal in pa tako imenovani drive-in kino, kjer bodo lastniki vozil lahko gledali kratke, okrog 30 minut dolge filme. Največ toliko časa naj bi namreč v povprečju trajalo, da se baterijski sklop avtomobila napolni do zadovoljive ravni, vozniki pa bi v tem času lahko v miru pojedli svoj obrok.

Delovni čas še vprašljiv

Kot je znano bodo pri Tesli na območju restavracije postavili 34 parkirnih mest, na katerih se bo nahajalo 29 hitrih električnih polnilnic. Dodatnih pet parkirnih mest naj bi nato opremili s počasnimi polnilnicami. Poleg tega naj bi bil 'kompleks' opremljen tudi s šankom in stoli, s katerih bi obiskovali filme lahko gledali na dveh platnih.

Vseeno pa projekt ne poteka brez zapletov. Pri Tesli si namreč želijo, da bi restavracija delovala 24 ur na dan, a zaenkrat od mestnih oblasti še niso prejeli dovoljenja za neprekinjeno obratovanje Prav to pa je bil razlog za to, da so odšli iz Santa Monice. Za dovoljenje za neprestano delovanje drive-in kina naj pri Tesli ne bi zaprosili.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol