Tudi papež se bo vozil na elektriko, tokrat v avtomobilih nemške znamke

17. 11. 2023 | Matjaž Gregorič
Deli
Tudi papež se bo vozil na elektriko, tokrat v avtomobilih nemške znamke (foto: volkswagen)
volkswagen

Volkswagen je izbrani partner za elektrifikacijo vatikanskega voznega parka, ki bo v celoti podnebno nevtralen do leta 2030.

Volkswagen podpira državo Vatikan pri prehodu na trajnostno mobilnost in v začetku prihodnjega leta bodo tja dobavili nekaj manj kot 40 električnih modelov iz svoje družine ID. Dobava bo obsegala modele ID.3, ID.4 in ID.5, ki so del strategije razogljičenja družbe VCS, katere cilj je do leta 2030 narediti vatikanski vozni park podnebno nevtralen.  

Vatikanu so osebno predali prvi dve električni vozili, obe ID.3 Pro Performance. Zdajšnja vozila z motorji z  notranjim zgorevanjem bodo postopoma zamenjali z električnimi, da bo celotna flota do leta 2030 CO2 nevtralna. Volkswagen bo prek Volkswagen Financial Services Vatikan oskrboval s floto od začetka leta 2024. V kasnejših fazah bodo postopoma predali v promet nadaljnja vozila tudi iz znamk skupine Volkswagen, dokler ne bo do leta 2030 z električnimi avtomobili v celoti zamenjan vatikanski vozni park.

»Elektrifikacija voznih parkov postaja vse bolj pomembna po vsem svetu. Dejstvo, da bodo zaposleni v Vatikanu v prihodnosti tudi med našimi vozniki ID., je velik cilj in čast za našo znamko ter poudarja privlačnost našega popolnoma električnega ID.,« je ob predaji prvih vozil v Vatikanu povedala Imelda Labbé, članica upravnega odbora za prodajo, marketing in poprodajo pri Volkswagnu.

Preberite še: Tri leta je bil zakopan pod zemljo, a je še vedno živ!

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol