Uradno: IAA, mednarodni avtomobilski salon je dobil nov dom

4. 3. 2020 | Jure Šujica
Deli
Uradno: IAA, mednarodni avtomobilski salon je dobil nov dom (foto: Profimedia)
Profimedia

Kar 30-odstotni padec števila obiskovalcev je bil ob vse manjšem obisku avtomobilskih proizvajalcev kaplja čez rob. Obetajo pa se tudi druge spremembe.

Avtomobilski salon v Frankfurtu je bil v zadnjem obdobju deležen številnih težav. Tako kot salon v Parizu se je namreč soočal z osipom avtomobilskih proizvajalcev, ki se namesto za salone raje odločajo za individualne predstavitve svojih avtomobilov. Posledično je bil iz leta v leto manjši tudi obisk. Organizator salona, nemško združenje avtomobilskih proizvajalcev VDA, se je zato lani odločil za odločilen korak naprej in organizacijo dogodka ponudil tudi drugim nemškim mestom.

Prijavilo se je sedem mest, že takoj pa je bilo jasno, da bo Frankfurt izgubil organizacijo. Sinoči so sprejeli dokončno odločitev: organizacijo salona IAA si bo v prihodnje s Parizom izmenjeval Munchen. To je v včerajšnji izjavi za javnost potrdil predsednik organizacije VDA Hildegard Mueller.

Salon se torej po 70 letih poslavlja od Frankfurta, hkrati pa se poslavlja format samega salona. Če je šlo do sedaj za avtomobilski salon, bo salon v Munchnu organiziran kot salon mobilnosti. To pomeni, da bo pozornost poleg avtomobilom namenjena tudi različnim novim rešitvam na področju mobilnosti. S tem želijo nazaj privabiti proizvajalce, ki so se salona v zadnjem obdobju izogibali, hkrati pa privabiti nova podjetja, ki doslej na salonu niso našli svojega mesta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja