Uradno: Luca De Meo prevzema krmilo Renaulta

29. 1. 2020 | Jure Šujica
Deli
Uradno: Luca De Meo prevzema krmilo Renaulta (foto: Renault)
Renault

Položaj bo zasedel v začetku julija.

Renault se od aretacije Carlosa Ghosna sooča s številnimi kadrovskimi spremembami v vodstvu podjetja. Po tem, ko je direktorski stolček prevzel Thierry Bollore in se po le nekaj mesecih poslovil, je njegov položaj – a že takrat le začasno – prevzela prva finančnica podjetja Clotilde Delbos. Sedaj je dokončno znano, kdaj in komu se bo Francozinja umaknila.

Kot smo napovedovali in pričakovali, bo na položaj generalnega direktorja Renaulta sedel Luca De Meo. 52-letni Italijan, nekdanji generalni direktor Seata, je že nekaj časa veljal za glavnega kandidata za prevzem krmila francoske znamke, govorice pa so se okrepile po nedavnem soglasnem sestopu z dosedanjega položaja. Znamko Seat je sicer vodil zadnjih pet let, v tem času pa poskrbel za številne mejnike. Med drugim je Seat lani izdelal največ novih avtomobilov v vsej svoji 70-letni zgodovini.

Čeprav je do dogovora o sodelovanju prišlo včeraj, ravno na dan predstavitve novega Seat Leona, ki bo obveljal kot zadnji 'De Meov' Seat, bo bodoči generalni direktor še nekaj mesecev ostal na dopustu. Razlog za to je klavzula s podjetjem Volkswagen, ki mu prepoveduje posredovanje zaupnih informacij Renaultu, hkrati pa tudi opravljanje kakršnihkoli nalog v novem podjetju. Direktorski stolček bo zato zasedel šele prvega julija letos.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol