Uradno: Rimac po novem na dveh 'stolčkih'

2. 11. 2021 | Jure Šujica
Deli

Stephan Winkelmann bo tako vodil le še italijansko znamko Lamborghini, kjer je vlogo generalnega direktorja prevzel pred letom dni.

Mate Rimac je zadnjih nekaj mesecev eno najbolj vročih imen avtomobilske industrije. Mladi Hrvat je namreč pri komaj 33 letih uspel izdelati že svoj drugi hiperšportni električni avtomobil, sodeluje z nekaterimi izmed največjih in najbolj priznanih imen avtomobilske industrije, pred kratkim pa je podpisal še sodelovanje z Bugattijem. No, bolje rečeno pogodbo o (delni) združitvi obeh avtomobilskih znamk.

Rimac je tako postal 55-odstotni lastnik francoske znamke, ki je zadnji dve desetletji v nemških rokah, sedaj pa je očitno postal tudi njen prvi mož. Hrvaški poslovnež je namreč danes uradno postal generalni direktor Bugattija, vlogo pa si bo delili z Oliverjem Blumejem, sicer generalnim direktorjem Porscheja ter Lutzem Meschkejem, prvim finančnikom podjetja. Trojica bo tako predstavljala glavno žilo novega nadzornega odbora znamke.

Preberite še: Bugatti dokončno v hrvaške roke?

Kot je bilo pred časom napovedano se sicer sedež znamke (proizvodnja bo še naprej odstala v Molsheimu) oziroma skupnega podjetja seli v novo nastajajoče prostore v Sveti Nedelji na Hrvaškem, kjer domuje Rimac, navkljub dejstvu, da je 24-odstotni lastnik Rimca Porsche, hkrati pa si stuttgartska znamka lasti tudi 45 odstotkov Bugattija.

„Počutim se zelo počaščenega, da bom vodil skupno znamko kot generalni direktor in tako začel uspešno, revolucionarno zgodbo za vse zaposlene. Zelo se veselim tega, da bom videl, kaj bo podjetje Rimac-Bugatti prineslo avtomobilski industriji in kako bomo razvijali nove hiperšportne avtomobile ter tehnologije. Težko bi našli boljšo kombinacijo za nove projekte,“ je dejal Rimac.

Preberite še: Lamborghini po le nekaj letih dobiva novega-starega predsednika

Winkelmann tako odhaja z mesta generalnega direktorja in se bo vrnil k Lamborghiniju, kjer je vlogo generalnega direktorja opravljal do prihoda na čelo Bugattija pred štirimi leti. Predsednik Bugattija bo na drudi strani postal vodja logistike v podjetju Christophe Piochon.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja