Uradno: Srečen splet dogodkov v Slovenijo pripeljal legendarno avtomobilsko znamko, tu so prve ekskluzivne podrobnosti!

9. 12. 2021 | Jure Šujica
Deli

Prva vozila na slovenski trg prihajajo z marcem, zanimanje avtohiš in fizičnih kupcev precejšnje.

Renault je z obuditvijo znamke Alpine in predstavitvijo retro športnika A110 pred leti zagotovo zbudil veliko pozornosti na trgu športnih avtomobilov in kljub nekoliko višji ceni v primerjavi s preostalimi modeli v paleti uspel zagotoviti veliko zanimanje za omenjeni avtomobil. To je veljalo tudi pri nas, kjer pa Renault kupcem uradnega nakupa dvosedežnega športnika doslej ni omogočal, zaradi česar je kupcem ostala le možnost individualnega uvoza iz tujine.

Preberite še: Renault eWays ElectroPop: Ne le 'Petka', vrača se tudi 'Katra'!

Preko domačega zastopnika znamke Renault pa smo danes dobili tudi uradno potrditev, da znamka Alpine sedaj tudi uradno prihaja v 'deželo pod Alpami', oziroma v Slovenijo. Do tega je sicer, kot nam je pojasnil tiskovni predstavnik Renault Slovenija, Rok Istenič posredno prišlo zaradi napovedane reorganizacije znamke Alpine, v sklopu katere bo Renault v prihodnje prodajal vse svoje športne avtomobile.

Ob predstavitvi znamke Alpine in zgolj modela A110 je bila namreč Slovenija premajhen trg, da bi bilo njihova vozila smiselno tržiti tudi pri nas. Ker pa se bo 'katalog' v prihodnjih letih precej razširil, pod znamko Alpine pa bodo naprodaj tudi električni športnimi (kakršen je prihajajoči Renault 5), so se pri Renaultu odločili, da je napočil čas za širitev znamke na nove trge, tudi na slovenskega.

Preberite še: Renault Sport se poslavlja, a dobiva še boljšo zamenjavo

Prvi avtomobilski salon znamke Alpina bo tako odprt na gorenjskem in bo deloval v sklopu obstoječega salona Renault, ASP Lesce. Številne podrobnosti v zvezi s tem so sicer zaenkrat še nejasne, znano pa je, da bo salon otvoritev doživel nekje v prvi polovici leta, že takoj pa bodo na voljo vse različice modela A110, klasična A110 in zmogljivejši A110 GT in A110 S. Slednja bosta opremljena tudi z najnovejšo rzličico 1,8-litrskega turbo motorja, ki proizvede 300 'konjev' ali 221 kilovatov moči in ga že poznamo iz Megana R.S., hkrati pa ima odstranjen omejevalnik hitrosti, zaradi česar ga bo mogoče pognati do 275 kilometrov na uro.

Nekoliko bolj podrobne informacije nam je ponudil Miha Primožič, direktor podjetja ASP, ki je dejal, da bo uradna otvoritev salona (ki je sicer že praktično povsem nared) marca, ko bodo prejeli tudi prva štiri vozila. Ta bodo uradno predstavljena na dogodku na Bledu. Prednaročila bodo sicer pričeli pobirati že konec januarja oziroma v začetku februarja, tedaj pa bo znan tudi cenik za vse tri izvedenke A110.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol