Uradno: Ženeva tudi letos brez salona! Se bo sploh še kdaj vrnil v Švico?

19. 8. 2022 | Jure Šujica
Deli

Covid je v povezavi z negotovo situacijo v svetu poskrbel za še četrto zaporedno odpoved. No, bolje rečeno selitev na povsem novo lokacijo.

Palexpo, razstavišče v švicarski prestolnici Ženeva že dolga leta velja za dom tamkajšnjega avtomobilskega salona, pa tudi kraj, kjer vsako leto razglasijo zmagovalca izbora Evropski avto leta. Ta je sicer zadnja tri leta potekal zgolj v družbi objektivov televizijskih kamer, voditeljev in pa najvišjih predstavnikov izbora. Očitno pa prihodnje leto ne bo niti tega. Ženeva namreč tudi v letu 2023 ne bo gostila avtomobilskega salona.

Preberite še: Zakaj Marjana Pipenbaherja ni bilo na otvoritvi Pelješkega mostu?

Ta pa ne bo odpovedan, saj se seli na povsem novo lokacijo. In tudi v nov termin. Po poročanju tiskovne agencije Reuters so se namreč organizatorji dogodka odločili, da bodo prihodnji avtomobilski salon gostili v Katarju pod uradnim nazivom Geneva International Motor Show Quatar 2023. Kot razlog za selotev salona so navedli negotovo geopolitično, ekonomsko in zdravstveno situacijo.

Po vrhu tega pa prihodnji salon ne bo potekal v začetku marca, kot smo bili vajeni doslej, pač pa so se organizatorji odločili, da ga prestavijo na novembrski termin. In takšna bo nato ostala praksa tudi v prihodnje. Organizatorji so namreč sporočili, da bodo salon po novembru 2023 (ki bo tako prvi po več kot štirih letih in pol) organizirali le še na vsaki dve leti. Drugih podrobnosti o tem, kako bo salon organiziran pa zaenkrat še niso razkrili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja