V Center mobilnosti Špan prišli legendarni Pirellijevi koledarji

4. 4. 2018 | Jure Šujica
Deli

Hkrati s koledarji pa je družba Špan v Slovenijo pripeljala popolnoma novo serijo pnevmatik Pirelli Color Edition.

Čeprav je tu april in so trije meseci letošnjega leta že mimo, pa to še ne pomeni, da ni več časa za podarjanje koledarjev. Še posebej, če govorimo o legendarnih koledarjih gumarskega proizvajalca Pirelli, ki jih vsako leto dobijo le izbrani posamezniki. Tudi letos je šest primerkov v Slovenijo uspelo pripeljati Ludviku Španu, lastniku podjetja Špan na Brezovici, ki je omenjene koledarje izbranim Slovencem podelil na slovesni prireditvi v četrtek, 29. marca.

Če so bili nekdaj omenjeni koledarji znani po razgaljenih lepoticah, pa ni več tako, saj je tematika postala bolj družbeno odgovorna. Letos je tako prikazovala odnos do drugačnosti v družbi, zaradi česar je fotograf Tim Walker ovekovečil številne znane temnopolte osebnosti iz sveta zabave, kot so Naomi Campbell, Whoopi Goldberg, Lupita Nyong’o in Sean 'Diddy' Combs.

Med dobitniki tudi Tim Gajser

Letošnjim dobitnikom koledarjev je brez dvoma skupno, da so v svojih dolgih in pa tudi malo manj dolgih karierah pustili velik pečat na področju, s katerega prihajajo, tako v Sloveniji kot tudi na mednarodnem prizorišču. Šesterico dobitnikov tako sestavljajo operna pevka Irena Yebuah Tiran, motokrosist Tim Gajser, priznana kuharica Ana Roš, legendarni košarkar Ivo Daneu, avtor planiške letalnice Janez Gorišek in kolesar Marko Baloh.

Prireditve, ki jo je povezoval Taiji Tokuhisha, se je sicer udeležilo lepo število znanih Slovencev iz sveta glasbe in kulture, za dobro vzdušje pa je med uradnim delom in po njem najprej poskrbel Quart E.T. pod vodstvom priznanega glasbenika Roka Goloba. Program sta nato začinila še DJ Mike Vale in Aleksandra Josić, ki sicer skupaj z Rokom Golobom, Matejem Sušnikom in Petrom Hudnikom (oba Quart E.T.) sestavljajo skupino King Foo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"