V Evropo prihaja novo avtomobilsko ime, ki želi tekmovati s Teslo

Ameriški proizvajalec električnih vozil Lucid bo letos predstavil luksuzne limuzine v tudi Evropi, najprej v Nemčiji, na Nizozemskem, v Švici in Norveškem.

Proizvajalec električnih avtomobilov Lucid namerava pozno jeseni začeti s prodajo luksuznih limuzin na izbranih evropskih trgih in se tako kot Tesla, razširiti izven Združenih držav Amerike. V Evropo bodo najprej poslali limuzini Air Dream Edition Performance in Range, ki bosta na voljo v omejenih količinah v Nemčiji, na Nizozemskem, v Švici in na Norveškem. Gre za precej draga modela, saj bo cena v Nemčiji znašala okoli 218.000 evrov.

Lucid Air Dream Edition ima dvojni elektromotor z 828 oziroma 696 kilovati in 1390 Nm navora, kar zagotavlja pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v 2,7 sekunde, najvišjo hitrost 270 kilometrov na uro in približno 900 km dosega z enim polnjenjem. Skupaj z električno arhitekturo z 924 volti za za zelo hitro polnjenje so zmogljivosti, kakovost in doseg primerni za evropski trg, ocenjujejo pri Lucidu.

Pri proizvajalcu so uradno potrdili, da 13. maja načrtujejo tudi odprtje svoje prve evropske maloprodajne lokacije v Münchnu, ki ji bodo postopno dodajali nove avtosalone in servisne centre. Podjetje s sedežem v Kaliforniji, ki svoja vozila izdeluje v tovarni v Arizoni, za letos napoveduje  od 12.000 do 14.000 avtomobilov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja