Presenečenje leta: Peugeot nepričakovano napovedal prihod avtomobila, kakršnega še niso imeli v ponudbi

Presenečenje leta: Peugeot nepričakovano napovedal prihod avtomobila, kakršnega še niso imeli v ponudbi (foto: peugeot)
peugeot

Presenetljivo hiter prihod novega modela, kakršnega pri tej francoski znamki še nimajo.

Medtem ko se poleti nekateri  veselijo rojstva otrok, bodo pri Peugeotu krstili novega levčka. Pravzaprav gre za kar konkretnega leva,  ki se bo z oznako 408 vrinil med manjšega brata 308 in križanca 3008. Bo pa novinec izstopal po obliki karoserije, ki bo nekako v slogu kupejevskih križancev. Torej lahko pričakujemo nekaj podobnega kot že imajo pri nekaterih drugih znamkah.

Seveda pa pri Peugeotu novincu že zdaj pripisujejo superlative in pravijo, da je namenjen tistim, ki jim je avtomobil v  veselje. Zaenkrat še niso posredovali nobenih tehničnih podrobnosti, vendar je zelo verjetno, da bosta med pogonskimi sklopi hibridni in električni. In zgodilo se bo že zelo kmalu, kajti novinca, ki bo globalni avtomobil bomo vsaj na daleč spoznali že proti koncu junija.

Preberite še: Novo v Sloveniji: Peugeot 308 še z nahrbtnikom

Ime 408 sicer Peugeot že uporablja na Kitajskem, gre pa za model, ki z evropskimi nima veliko skupnega. Tudi zato nov globalni model, ki bo v zelje hodil Renault Megane Conquestu, najverjetneje ne bo na voljo na tamkajšnjem tegu. Po velikosti bi sicer lahko bil od slednjega celo nekoliko večji.

Čeprav o novem modelu še ni znanih nikakršnih tehničnih podrobnosti, pa tuji mediji ugibajo, da bo na voljo z enakimi pogonskimi sklopi kot 3008. Nenazadnje bosta oba avtomobila izdelana na platformi EMP2. Pod motornim pokrovom tako lahko pričakujem 1,2-litrske bencinske motorje, 1,5-litrski dizel in pa dva priključna hibrida z 1,6-litrsko bencinsko osnovo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja