V prvi razred nič več brez doplačila

11. 12. 2022 | Matjaž Gregorič
Deli
V prvi razred nič več brez doplačila (foto: SŽ)

Na novih vlakih Slovenskih železnic konec promocijskega obdobja, ko je bilo v prvem razredu mogoče sedeti z vozovnico za drugi razred.

Do 10. decembra 2022  so se potniki  na novih vlakih Stadler, s katerimi so Slovenske železnice temeljito pomladile vozni park, z vozovnicami za drugi razred, lahko vozili v udobnejšem prvem razredu brez doplačila dodatka. Zdaj se je promocijsko obdobje končalo in za vožnjo v prvem razredu novih vlakov je treba imeti ustrezno (dražjo) vozovnico, kot to velja na vseh drugih vlakih, ki nudijo to razkošje.

Slovenske železnice so sicer pred kratkim prevzele še zadnjega od 52 novih sodobnih vlakov proizvajalca Stadler, med njimi 21 enopodnih električnih in prav toliko dizelskih vlakov Flirt, ter 10 dvopodnih električnih vlakov Kiss. Novi vlaki zmorejo hitrejše pospeševanje in potovalne hitrosti do 160 kilometrov na uro, poleg tega so energetsko varčni. Z novim razpisom bodo Slovenske železnice pridobile še 20 novih garnitur, ki bodo na tire postopno prihajale do konca leta 2024.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja