V upokojenih francoskih ikonah se bo iskrilo

Renault bo v Franciji prodajal električne komplete za naknadno vgradnjo v svoje legendarne starodobne modele.

V upokojenih francoskih ikonah se bo iskrilo (foto: Renault) Renault
25. 1. 2023

Čeprav nekateri strokovnjaki za trajnostno mobilnost niso najbolj navdušeni nad takšnim početjem, bo Renault v Franciji v sodelovanju s specialistom za predelave R-Fit začel ponujati električne komplete za naknadno vgradnjo v priljubljene modele Renault 4, Renault 5 in prvo generacijo Twinga.

Pretvorba starih vozil na električni pogon podaljša njihovo življenjsko dobo in pomeni, da ne ustvarjajo več emisij CO2, zato so še posebej primerna za sodobne mestne vozne razmere, zlasti v območjih z nizkimi emisijami, so prepričani pri Renaultu.

Ta predelava, ki je opravila različne certifikacijske teste pri UTAC (Francoska tehnična zveza za avtomobile, motocikle in kolesa), ponuja raven varnosti, ki ustreza tržnim standardom. Po opravljeni naknadni vgradnji lastnik prejme vse potrebne certifikate in registracijske dokumente.

Električni komplet za Renault 4 z montažo stane 11.900 evrov in vsebuje  brezkrtačni sinhroni motor z 48 kilovati, litij-železov fosfatni baterijski paket z zmogljivostjo 10,7 kilovatne ure in elektronski merilnik napolnjenosti baterije. Baterija se na domačem omrežju napolni v treh urah in pol, elektrificirana Katrca pa naenkrat lahko prevozi do 80 kilometrov.