McLaren praznuje valentinovo s posebno izdajo modela 570S Spider

14. 2. 2018 | Jure Šujica
Deli

Pri avtomobilu prevladuje črno-rdeča barvna kombinacija zunaj in znotraj, poudarek je na še večji količini uporabljenih ogljikovih vlaken.

14. februar je dan za zaljubljene, praznik, ki mu pri Avto magazinu ne namenjamo ravno pretirane pozornosti. Menimo namreč, da z avtomobilizmom res nima pretirane povezave, a se očitno motimo. To nam namreč želi dokazati britanski proizvajalec športnih avtomobilov Mclaren, ki je ob tej priložnosti predstavil prav posebno različico svojega najmanjšega modela, 570S. Da, obarvanega v rdečo barvo.

Avtomobil s polnim imenom Saint Valentine's Day 570S Spider je unikaten avtomobil, delo Mclarnovega oddelka za posebne naloge (MSO), ki je zadnje čase vedno bolj dejaven na področju izdelave posebnih izvedb in omejenih serij avtomobilov. Osnova unikatu je že znan model 570S Spider, ki je še vedno eden od najhitrejših avtomobilov na cesti, čeprav velja za najcenejšega v družini. Končna hitrost namreč znaša 328 kilometrov na uro z dvignjeno streho in 315 s spuščeno. Do 100 kilometrov avtomobil pospeši v 3,2 sekundah, do 200 pa potrebuje še nadaljnjih 6,7 sekunde.

Čeprav je avtomobil delo oddelka MSO, pa so na njem opravili zgolj (obsežne) vizualne spremembe. Kot omenjeno, so avtomobil obarvali v Vermillion rdečo barvo, ta pa se v kombinaciji s črno nadaljuje tudi v notranjosti vozila. V črno-rdečo kombinacijo so tako obarvani sedeža in volan iz napa usnja, rdeči pa so tudi varnostni pasovi in spodnji del armaturne plošče. Velik del notranjostin (in deloma tudi zunanjosti) je sicer obarvan sivo – jasno, pri Mclarnu pač nikoli ne varčujejo pri uporabi karbonskih vlaken in ta bodo potem vedno, če je to le mogoče, tudi izpostavili.

Nova posebna izvedba modela 570S je torej unikat, ki je svojega lastnika že našel, koliko je ta zanj odštel, pa podjetje ne razkriva. Sami pa se medtem sprašujemo, je bolj primeren zanjo ali zanj?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja