Vas zanima, kako poteka reševanje ponesrečencev iz zverižene pločevine? Oglejte si v živo

6. 4. 2018 | Jure Šujica
Deli

Vse boljša avtomobilska varnost hkrati pomeni tudi izziv za gasilce, saj od njih zahteva vedno nova znanja na področju rezanja avtomobilske pločevine.

Ko se vsak dan vozimo po cesti, le redko razmišljamo, kaj vse bi šlo lahko narobe. Nepreviden voznik pred nami, slaba cesta ... številni so elementi, zaradi katerih se na cesti lahko zgodi prometna nesreča. Današnji avtomobili so sicer bolj trdni in varni, kar pa včasih povzroča težavo gasilcem, ko je treba ponesrečence rešiti iz zverižene pločevine, kar je pred kratkim izkusil tudi skakalec Cene Prevc: »Doživel sem prometno nesrečo. Avto sem totalno karamboliral in potem so mi na pomoč priskočili gasilci.«

No, skakalec je bil k sreči 'udeleženec' le za potrebe reševalne vaje. Bo pa v teh dneh, natančneje danes in jutri, v nakupovalnem centru BTC ob podpori Zavarovalnice Triglav potekal dogodek Heavy Rescue Slovenia. Gre za prireditev, na kateri se bo skupno več kot 120 gasilcev iz Slovenije in okolice izobraževalo na področju tehnik rezanja in vstopanja v nova osebna vozila. Dogodek bo sicer odprt za javnost, ki si bo tako lahko iz neposredne bližine in brez posledic ogledala, kako poteka delo gasilcev v primeru najhujših prometnih nesreč.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"