Veselo za martinovo, a brez alkohola za volan!

8. 11. 2019 | Jure Šujica
Deli

Akcije okrog martinovega hkrati kot uvod v decembrska rajanja.

Prihajajoči vikend, še posebno petek bo po aktivnostih za povečevanje varnosti na cestah eden najbolj pestrih. Nenazadnje je ravno osmi oktober zaznamovan kot dan brez nesreč, hkrati pa v ponedeljek obeležujemo tudi martinovo, dan, ko iz stisnjenega grozdja nastane vino, zaradi česar bodo po Sloveniji številna praznovanja. Potem ko smo se že lani pridružili članom zavoda Varna pot na eni izmed njihovih akcij v Kranju, smo tudi letos preveril, katere aktivnosti načrtujejo ob tem koncu tedna.

Skupno bodo člani zavoda med vikendom na šestih lokacijah. Akcijo začenjajo s petkovo prisotnostjo na novomeškem dolenjskem martinovanju, najbolj pestra pa bo sobota, saj bodo na Ljubljanski vinski poti, Razhodnji na Čatež in na martinovanju na Ptuju. V ponedeljek, ko torej goduje sveti Martin, bodo na martinovanju v Mariboru, v četrtek pa nato sledi še Slovenski festival vin v Ljubljani.

Člane zavoda pred začetkom aktivnosti veseli predvsem dejstvo, da se na lokacije letošnjih akcij vračajo predvsem na pobudo organizatorjev omenjenih dogodkov. "Letos smo se za izvedbo dogodkov odločili zaradi dobrega lanskoletnega odziva organizatorjev in obiskovalcev. Letos je prednost predvsem v tem, da so nas k dogodku povabili organizatorji (s katerimi smo sodelovali v preteklih letih) sami, saj akcija ozavešča ljudi o nevarnostih alkohola, hkrati pa želijo tako kot mi, da se obiskovalci varno vrnejo domov,“ nam je zaupala Tanja Wondra, vodja projekta Čista nula, čista vest.

Dogodki bodo potekali v sodelovanju s policijo, vseeno pa bodo člani zavoda Varna pot v prvi vrsti svoje poslanstvo izvajali na prijazen in zabaven način. Tako bodo na primer voznike, ki se bodo pripeljali na dogodke z avtomobili 'označili' z rdečimi štampiljkami z logotipom ter sloganom akcije, po končanem dogodku pa bo nato tako kot pri vseh, ki si bodo tega želeli, sledil še alkotest.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol