Video: Ferrari F40 izginil v plamenih

18. 2. 2020 | Jure Šujica
Deli
Video: Ferrari F40 izginil v plamenih (foto: Youtube: Maremma Racing)
Youtube: Maremma Racing

Vzrok požara ni znan, vozilo pa bo sodeč po poškodbah težko popraviti.

Enzo Ferrari, avtomobilska legenda in ustanovitelj istoimenske avtomobilske znamke, bi prav danes praznoval svoj 122. rojstni dan. Morda je bil tudi to razlog, da je neznani nemški lastnik kultnega Ferrarija F40 zapeljal po ulicah Monaka. A današnjega izleta zanesljivo ne bo pozabil, saj je njegov priljubljeni avtomobilski biser med vožnjo nenadoma zajel ogenj.

Kaj je bil razlog, da se je rdeči športnik vnel, sicer ni znano, sodeč po video posnetkih, ki so zakrožili po spletu, pa je jasno, da za požar ni bila kriva nesreča. Ogenj je hitro in še pred prihodom gasilcev zajel celoten motorni prostor in kabino avtomobila, zaradi česar je le malo verjetno, da ga bo moč popraviti.

Da gre za izjemno kulten avtomobil, ni treba posebej poudarjati. Gre namreč za zadnji model, katerega proizvodnjo je odobril Enzo Ferrari, hkrati pa velja za prvi serijski avtomobil, ki je presegel magično mejo 200 milj oziroma 320 kilometrov na uro. Temu primerno je bilo tudi povpraševanje po športniku. Pri Ferrariju so namreč nameravali izdelati le 400 avtomobilov, a so na koncu izdelali 1315 vozil, obarvanih v prepoznavno rdečo barvo. Vrednost rabljenih primerkov se danes giblje okrog 1,5 milijona evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol