Video: Hitri in drzni se vračajo z devetim delom zgodbe

1. 2. 2020 | Jure Šujica
Deli
Video: Hitri in drzni se vračajo z devetim delom zgodbe (foto: Youtube: Universal Pictures)
Youtube: Universal Pictures

Vračajo se stari obrazi, nekaj pa je tudi novih. Prvič se bo film dogajal tudi na Tajskem.

Saga se nadaljuje. Jasno, ne govorimo o tisti v vesolju, pač pa oni, ki jo na cestah spremljamo že od leta 2001. Dobra tri leta po osmem delu (če ne upoštevamo lanskega filma Hobbs in Shaw, ki z izvirno zgodbo nima veliko skupnega) in hkrati prvem, v katerem ni nastopil pokojni Paul Walker, na filmska platna prihaja nadaljevanje. Premiera je načrtovana za 22. maj, že sedaj pa je jasno, da ne bo šlo za zadnjega v seriji filmov.

Ekipa, v katero se po odsotnosti v osmem delu vrača Jordana Brewster v vlogi Mie, se tokrat postavi po robu novemu zlikovcu, za katerega velja, da naj bi bil tat, ubijalec, profesionalni voznik in kar je najhuje – brat Dominica Torreta, Jakob Torreto. V njegovi vlogi se predstavi eden najbolj znanih ameriških rokoborcev John Cena.

Na režiserski stolček se z devetim filmom po odsotnosti v sedmem in osmem delu vrača Justin Lin, ki je za franšizo skrbel od tretjega dela naprej, vlogo pa naj bi obdržal tudi v nadaljevanju. Tokratni film so posneli na kar treh celinah: v ZDA (Los Angeles), v Evropi oziroma Veliki Britaniji (Edinburgh, London in Hertfordshire-Leavesden Studio) in Gruziji ter v Aziji, natančneje na Tajskem. In kot je videti v zgornjem napovedniku, polnem zanimivih štiri, šest, osem in več-kolesnikov, se bo na Tajskem odvijalo tudi največ akcije.