Video: Lamborghini (prikrito) napoveduje brezstrešnega Hurracana Performanta

2. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Uradno Lamborghini napoveduje 'novo dimenzijo Hurracana', a je uradni posnetek precej bolj zgovoren.

Čeprav ima po svetu veliko privržencev, Lamborghini ni ena izmed tistih znamk, ki bi ravno vsak teden objavile kakšno pomembno novico, zato vsako še toliko bolj pozorno spremljamo. Zadnja med njimi se nanaša na pred enim letom predstavljenega Lamborghinija Hurracana Performanta, ki je svoj debi doživel na lanskem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Italijanski proizvajalec je objavil novico, da je najmanjši avtomobil v njihovi modelni paleti v svoji najmočnejši različici v enem letu postavil rekorde na kar osmih evropskih dirkališčih. V večini primerov gre sicer za manjša dirkališča, vsekakor pa zaradi svojega imena izstopa Le Mans Bugatti. Pri tem seveda ne gre za progo, po kateri poteka slavna vztrajnostna dirka, ampak precej krajšo traso, ki zajema le del prve. Na progi, ki v svetu serijskih avtomobilov šteje največ, legendarnem Nürburgringu, medtem rekord še vedno drži Porsche 911 GT2 RS, Hurracan pa se je uvrstil tik za njim na drugo mesto.

A bolj kot rekordni dosežki na različnih dirkališčih je zanimiva najverjetnejša napoved novosti, ki jo bo Lamborghini v torek, 6. marca, predstavil na salonu v Ženevi. Kot je razvidno s posnetka, gre za različico Hurracana brez strehe z oznako Performante Spyder. Tudi ta bo opremljen s sistemom aktivne aerodinamike (ALA), kako pa bo odstranitev strehe vplivala na sposobnosti avtomobila na cesti in dirkališču, bo treba počakati do uradne predstavitve.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja