Video: Mercedes Benz razred A na zimskih testiranjih

2. 1. 2018 | Jure Šujica
Deli
Video: Mercedes Benz razred A na zimskih testiranjih (foto: Daimler)
Daimler

Med testiranji so preverjali tudi delovanje novega 1,3-litrskega motorja, narejenega v sodelovanju z Renaultom.

Mercedes-Benz je leta 2012 svoj vstopni model, razred A, v tretji generaciji spremenil iz majhnega enoprostorca v kompaktno kombilimuzino in s to potezo ustvaril uspešnico. Po šestih letih v letošnjem letu prihaja njegova zamenjava in čeprav smo pred časom že lahko videli, kako bo izgledala notranjost vozila, bo avtomobil javnosti v celoti predstavljen (šele) marca na avtomobilskem salonu v Ženevi. Prve fotografije naj bi po drugi strani bile na voljo že nekoliko prej.

Vsaka novica in fotografija o novincu je zato dobrodošla, zadnja med njimi pa je pravzaprav kar uraden videoposnetek zimskih testiranj, ki jih je tovarna opravila na Švedskem. Ta so se odvijala na tamkajšnjih zamrznjenih jezerih in v laboratoriju pri temperaturah vse do -28 stopinj Celzija. Mercedes je ob tem prikazal celotno notranjost vozila, ki je bila sicer predstavljena že pred časom, bolj pa je zanimivo to, da gre za prve uradne posnetke zunanjosti avtomobila, pa čeprav 'le' v zakamuflirani podobi.

Po besedah nemškega proizvajalca so z zadnjimi testiranji želeli preveriti delovanje celotnega avtomobila v skrajnih razmerah, poseben poudarek pa je bil kljub vsemu na delovanju novih pogonskih sklopov. V avtomobil bo namreč vgrajen nov 1,3-litrski motor, ki ga je Renault, s katerim Mercedes-Benz sodeluje že dlje časa (na osnovi modela Megane je izdelana tudi aktualna generacija razreda A), ravno pred kratkim uvrstil v svojo ponudbo.

Jure Šujica
foto: Daimler

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja