Video: novi Mercedes-Benz Sprinter prihaja 6. februarja

30. 1. 2018 | Jure Šujica
Deli

Prinaša veliko tehnologij in dodatkov, katerih smo vajeni iz osebnih avtomobilov.

Pred Mercedesom je kot vse kaže zelo pester teden dni. Že v petek bo namreč svojo svetovno premiero dočakala težko pričakovana četrta generacija razreda A, s katerim nas možje iz Stuttgarta dražijo že lep čas. Zdi se torej, da prihod nove generacije kombija Sprinter posledično kar nekako ostal v zatišju. A le štiri dni kasneje, šestega februarja, bo na ceste zapeljala tudi tretja generacija enega najbolj priljubljenih kombijev, ki v trenutni podobi na cesti vztraja že polnih 12 let.

O prihajajočem Sprinterju smo sicer že pisali. Po svoji navadi je namreč Mercedes že decembra predstavil prve fotografije notranjosti novega kombija, septembra pa so bile na sejmu NACV v ameriški Atlanti predstavljene tudi prve skice zunanjost novinca. Notranjost bo po novem precej udobnejša in bližje osebnim avtomobilom, kar bodo dosegli tudi z osrednjim, na dotik občutljivim zaslonom informacijsko-zabavnega sistema, in pa s prezračevalnimi režami, ki spominjajo na vetrne turbine.

V pripravah na predstavitev novinca pa je Mercedes sedaj objavil še kratki video napovednik s posnetki vozila. V njem lahko vidimo, da bo novinec prinesel še kup druge tehnologije, kot so LED žarometi, električni pomik sedežev in pa par drsnih vrat – na vsaki strani ena – za dostop v tovorni prostor, vseeno pa se zdi, da bo precejšen del omenjene opreme pristal na seznamu dodatne opreme. Za hip je namreč namesto centralnega zaslona videti klasičen radio, ki pa seveda deluje precej manj prestižno. Za več podrobnosti potrebno počakati še en teden dni.

Jure Šujica
foto: Daimler AG

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"