Video: Oglejte si napovednik za verjetno najboljšo avtomobilsko dramo tega leta

3. 6. 2019 | Jure Šujica
Deli
Video: Oglejte si napovednik za verjetno najboljšo avtomobilsko dramo tega leta (foto: Profimedia)
Profimedia

Film o rivalstvu med obema ekipama bo v kinodvorane prišel proti koncu letošnjega leta.

Rivalstvo med avtomobilskima znamkama Ferrari in Ford, ki je svoj vrhunec doživelo pred dobrega pol stoletja, je verjetno eno izmed najbolj znanih v avtomobilskem svetu. Sredi šestdesetih let je namreč kazalo na to, da bo Ford postal novi lastnik italijanske znamke superšportnih avtomobilov, kar pa se po zaslugi temperamentnega Enza Ferrarija naposled ni zgodilo, in pri Fordu so si zadali eno misijo: Ferrari poraziti na dirki v Le Mansu.

Ford je tako zbral ekipo inženirjev pod vodstvom Carola Shelbyja, ki je bil takrat že zasidran v Fordov motošportni oddelek. Pod njegovim vodstvom in z blagoslovom Leeja Iacocce, takratnega podpredsednika Forda, je tako stekel razvoj superšportnega dirkalnika, s katerim so nastopili na dirki za 24 ur Le Mansa leta 1966. Načrt je seveda uspel, saj so kar trije izmed štirih dirkalnikov Ford GT 40 končali dirko na prvem, drugem in tretjem mestu. Ferrari je na isti dirki zasedel komaj osmo mesto in veselje pri Američanih je bilo seveda nepopisno.

Legendarno zgodbo pa so se zdaj odločili na filmsko platno postaviti še v filmskem studiu Walt Disney. V glavnih vlogah bosta nastopila Christian Bale in Matt Damon, film pa bo premiero doživel 15. novembra letos. So pa zato ustvarjalci že predstavili prvi napovednik, ki si ga lahko ogledate v priloženem predvajalniku.