Video: Škoda Kodiaq RS se 'zapodi' po Nürburgringu

12. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli

Za zdaj je Škoda postregla zgolj s kratkim napovednikom hitrega kroga, celoten posnetek pa bo na voljo 14. junija.

Škoda namerava še letos razširiti svojo družino športnih različic vozil RS. Ta sicer po ukinitvi Fabie šteje le eno članico, Octavio RS, a situacija se bo kmalu spremenila. Že na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu bo namreč znamka predstavila športno naravnano izvedbo največjega športnega terenca v ponudbi, model Kodiaq RS. A čeprav nas do njegove predstavitve loči še kar nekaj mesecev, so se pri Škodi odločili in že pripravili nekaj posnetkov novega avtomobila.

Avtomobila seveda še niso dokončno razkrili, na posnetkih ga tako lahko vidimo le v polni kamuflaži. So pa zato pri Škodi postregli z zanimivim napovednikom, saj so avtomobil preizkusili na slabih 21 kilometrov dolgi progi na slovitem nemškem dirkališču Nürburgring. Ob tem se je za volan avtomobila usedla priznana nemška dirkačica Sabine Schmitz, ki pa naj avtomobila ne bi preizkušala do skrajnih meja.

Kako hitro je Schmitzeva opravila s krogom, je neznanka, celoten posnetek vožnje naj bi bil namreč na voljo šele 14. junija. Poleg tega neznanka ostaja tudi pogonski agregat pod pokrovom Kodiaqa RS, a se že pojavljajo špekulacije, da naj bi bil avtomobil opremljen z dvolitrskim dizlom in podprt z dvema turbo puhaloma iz Volkswagnovega Passata BiTDI. Moč motorja naj bi tako znašala 237 'konjev' oziroma 174 kilovatov, moč pa naj bi se na vsa štiri kolesa prenašala prek sedemstopenjskega avtomatskega menjalnika.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel