Video: Tesla Cybertruck brez težav opravil s Fordom F-150

27. 11. 2019 | Jure Šujica
Deli
Video: Tesla Cybertruck brez težav opravil s Fordom F-150 (foto: Twitter: Elon Musk)
Twitter: Elon Musk

A dvoboj že v osnovi ni bil enakovreden.

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je pred dnevi v svojem slogu svet šokiral s predstavitvijo svojega novinca v ponudbi, prvega poltovornjaka z imenom Cybertruck in sila nenavadno podobo. Slovesnost sicer ni šla povsem po načrtih, saj je generalni direktor podjetja Elon Musk med predstavitvijo uspel razbiti sicer – vsaj po njegovih besedah – neprebojno steklo. Čeprav bo avtomobil na voljo šele čez dve leti, pa Musk že pridno skrbi za nabiranje novih kupcev, ki naj bi se jih že trlo. Tudi s pomočjo video posnetkov na družbenem omrežju Twitter.

V zadnjem je objavil zanimivo primerjavo med novincem – za katerega lahko mirno domnevamo, da je opremljen vsaj z dvema elektromotorjema – in  neposrednim konkurentom v razredu poltovornjakov, sicer pa najbolj priljubljenim avtomobilom v ZDA, Fordom F-150. Slednji je bil sicer opremljen zgolj s pogonom na zadnji kolesni par (in najverjetneje zgolj z 2,7-litrskim Ecoboost motorjem), kar pomeni, da je bil že v osnovi vsaj 20.000 dolarjev cenejši.

Kdo bo zmagovalec dvoboja, je torej že vnaprej jasno, nedvomno pa je s to potezo Musk uspel pridobiti še kakšnega kupca za svoj avtomobil. Teh pa na prvi pogled, kot kaže, ne manjka. Število tistih, ki so vplačali 100 dolarjev predplačila, je namreč že v dneh po predstavitvi preseglo 200.000. Vendar pa je treba omeniti, da gre za vplačila, ki jih bo moč, v kolikor se posamezniki na koncu vendarle ne bodo odločili za nakup, moč v celoti dobiti nazaj. Pričakovati je, da bo takšnih vseeno kar nekaj.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja