Video: Volkswagen T-Cross obljublja, da bo 'kul'

30. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli

'Kul' pa je le ena izmed lastnosti, ki jih bo Volkswagen v seriji videoposnetkov predstavil v prihodnjih tednih.

Leto 2018 bo pri Volkswagnu v zgodovino zapisano kot leto športnih terencev. Spomladi je namreč na ceste zapeljal njihov največji evropski predstavnik Touareg tretje generacije (v ZDA na primer Volkswagen ponuja še model Atlas), jesen pa bo minila v znamenju prihoda še najmanjšega med njimi, povsem novega modela z imenom T-Cross.

'Jaz sem kul', 'jaz sem varen', 'jaz sem več' in še bi lahko naštevali lastnosti novega športnega terenca, ki naj bi luč sveta ugledal v naslednjih nekaj tednih. V ta namen pa je Volkswagen pripravil serijo kratkih filmov, v vsakem izmed njih pa bo predstavljena po ena izmed naštetih lastnosti, začenši s 'kul'.

Avtomobil bo po besedah oblikovalcev oblikovan hkrati karizmatično in mišičasto, kar naj bi dosegli s široko masko hladilnika in visokimi boki. Notranjost naj bi bila na drugi strani športna, a hkrati sveža, kar naj bi dosegli z dvobarvno plastiko armaturne plošče in 12 barvami notranjega oblazinjenja. Dvobarvna bo na drugi strani lahko tudi zunanjost avtomobila.

Čeprav T-Cross uradno še ni bil predstavljen, pa je o novincu, ki bo na ceste zapeljal prihodnje leto, že marsikaj znanega. Osnovan bo na enaki platformi, kot T-Roc in ne nazadnje tudi Polo (ter še nekateri drugi avtomobili iz Volkswagnovega koncerna), v dolžino pa bo meril 4,1 metra, kljub temu pa bo v prtljažnem prostoru ob pokončni zadnji klopi ponujal 455 litrov prostora.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"