Video: Zadnji napovednik novega Mercedes-Benz CLA pušča očem le malo skritega

7. 1. 2019 | Jure Šujica
Deli
Video: Zadnji napovednik novega Mercedes-Benz CLA pušča očem le malo skritega (foto: Daimler)
Daimler

Novinec bo javnosti predstavljen na letošnjem salonu zabavne elektronike CES, ki bo svoja vrata odprl jutri.

Lanski salon zabavne elektronike CES je obiskovalcem (in seveda voznikom avtomobilov) postregel s kar nekaj avtomobilskimi novostmi, letos pa bo teh, kot kaže, še več. Salon se sicer začenja jutri, zato avtomobilski proizvajalci že lep čas pripravljajo in objavljajo fotografije ter videe novosti, ki jih bodo predstavili v prestolnici iger na srečo – v Las Vegasu. Na tem področju je zelo dejaven tudi Mercedes-Benz.

Kot je znano, namerava nemška znamka v Las Vegasu predstaviti novo, drugo generacijo svojega najmanjšega štirivratnega kupeja CLA. Potem ko so sredi decembra v Stuttgartu za javnost pripravili le močno zasenčeno fotografijo zunanjosti, so zdaj pripravili kratek video, v katerem so predstavljeni skoraj vsi najpomembnejši detajli, tako zunaj kot znotraj. V omenjenem videu gre sicer za različico Edition 1 – tako pri Mercedesu že nekaj časa poimenujejo omejeno serijo bogato opremljenih avtomobilov, ki na trg zapeljejo ob predstavitvi.

Mercedes-Benz je sicer o drugih podrobnostih, povezanih z novincem, še skop, znano pa je, da bo v njem predstavljena izboljšana različica lani predstavljenega uporabniškega vmesnika MBUX. Prav to je tudi eden izmed razlogov, da bo novinec premiero doživel na salonu CES, in ne na bližajočem se mednarodnem avtomobilskem salonu v Detroitu, na katerem Mercedes-Benza ne bo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja