Video:Toyota Yaris GRMN dobiva (še bolj zmogljivega?) naslednika

5. 12. 2019 | Jure Šujica
Deli
Video:Toyota Yaris GRMN dobiva (še bolj zmogljivega?) naslednika (foto: Youtube: Toyota)
Youtube: Toyota

Predstavitev malega športnika naj bi bila v prihodnjih nekaj tednih.

Toyota je zadnje čase v avtomobilskem svetu morda še najbolj znana po svojih rešitvah, povezanih z e-mobilnostjo. A pri Japoncih se vseeno znova prebuja športni duh, ki je bil pred nekaj desetletji močno prisoten. Po dolgoletni odsotnosti se je namreč letos v ponudbo vrnila legendarna Supra. Kaže, da je tik pred nadaljevanje zgodbe športnega Yarisa, znanega pod imenom GRMN.

Mali športnik, ki je v prejšnji generaciji navduševal z 1,8-litrskim in s kompresorjem podprtim štirivaljnikom se namreč vrača v prenovljeni podobi in z novim imenom. Yaris GR-4 bo, kot kaže, njegova nova oznaka, pod pokrovom motorja pa naj bi se skrival turbobencinski trivaljnik, ki bo gnal vsa štiri kolesa. Zanimiva konfiguracija, za katero pa obstaja povsem smiselna razlaga. Šlo naj bi namreč za avtomobil, ki bo služil za potrebe homologacije prihodnje generacije Toyotine reli specialke.

Kot lahko vidimo v videu, v katerem za volanom malega športnika sedi kar predsednika in generalnega direktorja Toyote Akia Tojode z vzdevkom 'Morizo' , bo skrivnost razkrita zelo kmalu. Pravzaprav bi morala biti že pred tremi tedni na reliju po Avstraliji, a je bil dogodek zaradi hudih požarov, ki so pustošili po državi, odpovedan. Prihodnja predstavitev je načrtovana v prvih tednih prihodnjega leta.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem