Dvignjene zapornice, luči ugasnjene, kar naenkrat pa prileti ... vlak. To se je zgodilo slovenskemu vozniku

23. 5. 2024 | metropolitan.si
Deli
Dvignjene zapornice, luči ugasnjene, kar naenkrat pa prileti ... vlak. To se je zgodilo slovenskemu vozniku (foto: Srdjan Živulovič/Bobo)
Srdjan Živulovič/Bobo

Je prometna signalizacija na enem od slovenskih železniških prehodov zatajila?

Po Facebooku je zaokrožila objava, v kateri je uporabnik opisal pretresljiv dogodek, ki se mu je zgodil med vožnjo čez enega od železniških prehodov v Postojni. Namignil je, bi lahko, če bi se vse skupaj bolj nesrečno odvilo, tudi izgubil življenje.

Zapornice kljub prihodu vlaka niso bile spuščene

Kot je opisal, je s svojim avtomobilom že zapeljal na železniško progo, ko je nenadoma zaslišal, da trobi vlak, na katerega ga za to namenjen semafor ni opozoril, mehanske zapornice, ki so na tem prehodu prav tako nameščene, pa so klub prihodu vlaka ostale dvignjene, kar je vidno na fotografiji, ki jo je priložil v objavi.

"Ljudje, bodite pozorni, kdor uporablja železniški prehod čez progo pod smetiščem oziroma nad Staro vasjo v Postojni. Ravnokar skoraj nastradal," je zapisal uporabnik in opisal, kako je že zapeljal na progo, ko je naenkrat potrobil vlak. "Šlo je za sekunde. Kot je razvidno iz fotografije, ni bilo luči, niti so bile spuščene rampe," je zaključil.

Dih jemajoči pojav nad Evropo: nebo je nenadoma osvetlila velika žareča ognjena krogla (VIDEO)

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan