Vojna na pragu Evrope je odpihnila priljubljeni festival

Vojna na pragu Evrope je odpihnila priljubljeni festival (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Negotove razmere so preprečile letošnje mednarodno srečanje lastnikov in ljubiteljev starodobnih Volkswagnovih Bullijev

Zaradi trenutnih razmer v Evropi so pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila prestavili priljubljeni VW Bus Festival na naslednje poletje, potekal bo 23. do 25. Po prvotni zamisli je bilo srečanje lastnikov in ljubiteljev Volkswagnovih Bullijev na sejmišču v Hannovru predvideno od 15. do 17. julija letos.

Lars Krause, član upravnega odbora za prodajo in trženje znamke Volkswagen Gospodarska vozila je odločitev o prestavitvi pospremil z besedami, da je VW Bus Festival je priljubljena tema na vseh družbenih omrežjih omrežjih. »Zato lahko razumemo razočaranje pristašev Bullija nad preložitvijo. Upamo, da bodo vsi razumeli našo odločitev. Danes nihče ne ve, kakšna bo situacija julija. Vendar ne želimo praznovati na festivalu, ko je v Evropi vojna, ko begunci prihajajo v Hannover in je treba zanje poskrbeti.« Hannover je namreč trenutno osrednja kontaktna točka za begunce na Spodnjem Saškem 

Festival bodo organizirali leto pozneje, poleti 2023, vendar bodo že letos začeli s prodajo vstopnic. Znamka Volkswagen Gospodarska vozila je VW Bus Festival v Hannovru prvič priredila leta 2007. Tega leta je bilo na prizorišču 3.500 avtodomov, srečanju pa se je pridružilo več kot 70.000 obiskovalcev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja