Volkswagen ID.3 Cabrio? Povejte Volkswagnu, kaj si mislite o njem

2. 3. 2021 | Jure Šujica
Deli

Volkswagnovim možem se koncept očitno zdi več kot zanimiv, sedaj pa čakajo na odziov javnosti.

Kompaktne kombilimuzine in kabrioleti so nekaj, česar v ponudbi avtomobilskih proizvajalcev praktično ne vidimo več. Časi njihove priljubljenosti so minili okrog leta 2010, danes pa na nek način za nadaljevanje tradicije skrbi Volkswagen z modelom T-Roc Cabrio, ki smo ga lansko poletje preizkusili tudi pri Avto magazinu. A sodeč po tem, da gre za na cestah za zelo redko viden avtomobil se zdi, da ga kupci niso sprejeli odprtih rok.

Ne glede na to pa pri Volkswagnu o 'slečenih' kombilimuzinah sanjajo še naprej, za to pa je kriv tudi nemška avtomobilska revija Auto Bild, kjer so pred kratkim objavili svojo študijo električnega modela ID.3 Cabrio. Obstoječemu avtomobilu so namreč so namreč povsem 'odrezali' streho (jasno zgolj na papirju oziroma v računalniškem programu), hkrati pa mu odstranili zadnji par vrat ter izdatno podaljšali sprednja vrata – kot so to naredili na že omenjenem T-Roc Cabriu.

Pri Volkswagnu so nad idejo očitno več kot navdušeni, saj so skice objavili tudi na svoji spletni strani, sedaj pa jih zanima, kaj si o njem misli javnost. V ta namen Ralf Brandstätter, operativni vodja Volkswagnovega oddelka za osebne avtomobile in Herbert Diess, prvi človek koncerna Volkswagen pozivata vsakogar, ki bi želel, da z njima javno spregovori o konceptu. Prvi je v ta namen dosegljiv preko socialnega omrežja Linked in, drugi pa tudi preko Twitterja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja