Volkswagen (med drugim) registriral ime Samba. A ne veselite se prehitro...

17. 6. 2021 | Jure Šujica
Deli

Nostalgija se prodaja, to je sedaj jasno že vsakomur, že nekaj časa pa tudi Volkswagnu. To v največji meri kažejo z modelom Transporter, ki ga neprekinjeno proizvajajo že več kot 70 let, zadnja leta pa v ponudbi lahko najdemo tudi izvedbo Bulli - vzdevek za čisto prvo generacijo Transporterja. Drugo pomembno ime, povezano s prvo generacijo Transporterja pa je Samba, poznana kot najbolj zaželjena izvedba, prepoznavna po 23 oknih.

Volkswagen sicer že vse od leta 2017 počasi napoveduje prihod povsem električnega kombija, ki bo zaradi svoje podobe predstavljal duhovnega naslednika "Bullija", nosil pa bo ime ID.Buzz. Pri tem pa je vsekakor zanimivo dejstvo, da je Volkswagen nedavno registriral tudi ime Samba, zaradi česar so se že pojavile špekulacije, da bi Volkswagen lahko obudil legendarno izvedbo - ki bi jo poganjal motor z notranjim izgorevanjem.

Obujanje številnih legend

Pri Volkswagnu so namreč pred imenom izpustili črko "e", kar daje slutiti, da je govora o bencinsko gnani različici ID.Buzza. Vseeno pa se bolj verjetna zdi možnost, da bo oznaka pomenila le nivo opreme, bodisi pri ID.Buzzu, ali pa novem Multivanu T7, ki je bil predstavljen pred dnevi. Pri tem gre pričakovati, da bo avtomobil opremljen s platneno ali stekleno streho - ki jo sicer novi oziroma prihajajoči Multivan že ponuja.

Samba pa ni edino ime, ki so ga pri Volkswagnu registrirali v zadnjih dneh. Med njimi so namreč tudi e-Beetle, e-Golf, e-Karmann in pa celo e-Thing, kar lahko kaže na to, da bo modelna paleta električnih Volkswagnov v prihodnje precej pestra, ali pa so se zgolj želeli zaščititi pred tem, da bi v prihodnje omenjena imena, povezana z njihovimi prepoznavnimi modeli iz preteklosti uporabil nekdo drug.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja