Volkswagen razkril usodo Golfa: bo dobil naslednika?

O usodi avtomobila se je govorilo že dlje časa, generalni direktor znamke pa je sedaj bolj ali manj razkril njegovo usodo.

Volkswagen razkril usodo Golfa: bo dobil naslednika? (foto: Volkswagen) Volkswagen
18. 11. 2022

Volkswagen Golf velja za enega najpomembnejših avtomobilov zadnjih petdesetih let. O tem priča tudi dejstvo, da je po njem poimenovan kar celoten segment v Evropi nekdaj najbolj priljubljenih vozil, to je kompaktnih kombilimuzin. A segmenta B in C sta v zadnjem obdobju pod velikim pritiskom segmenta križancev, tudi zaradi zahtev po elektrifikaciji pa marsikateri avtomobil morda ne bo dolgo več na trgu.

Preberite še: Gozdar s 25 leti delovne dobe še ni videti utrujen

Na prepihu naj bi bil tudi Golf. Vsaj tako se je šušljalo še do nedavnega, še posebej od avgusta naprej, ko so pri Volkswagnu začeli glasneje govoriti o ukinjanju nekaterih modelov. A na seznamu za odstrel očitno ne bo Golfa, kar je nedavno v pogovoru za britanski Autocar na avtomobilskem salonu v Los Angelesu razkril generalni direktor znamke Volkswagen Thomas Schäfer.

Ko je dejal Schäfer, sta imeni Golf in GTI enostavno preveč pomembni za celotno znamko, da bi jih lahko kar tako ukinili. Ob tem je dodal, da ID.3 pravzaprav nikoli ni bil mišljen kot zamenjava za Golfa, pač pa bolj kot zamenjava za njegovega večjega brata, Golfa Plus oziroma Golfa Sportsvan. In pri tem bo, kot vse kaže, tudi ostalo.

Golf bo na drugi strani očitno doživel še deveto generacijo. Ta bi na ceste lahko zapeljala predvidoma v letih 2024 ali (še bolj verjetno) 2025, po velikosti pa se bo uvrščal med modela ID.2 in naslednjo generacijo ID.3. A kar je bolj zanimivo, je dejstvo, da bo nova generacija Golfa nosila ime ID.Golf, kar nesporno kaže na to, da bo očitno deležen elektrifikacije.