Volkswagen vendarle ne bo Voltswagen

1. 4. 2021 | Mitja Sagaj
Deli
Volkswagen logo (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Kot se je izkazalo, je bila informacija, ki je v javnost prišla že pred dnevi, vendarle prvoaprilska šala.

Volkswagnovi električni modeli se v ZDA vendarle ne bodo tržili kot Voltswagni. Uradno pojasnilo Volkswagna zdaj pravi, da naj bi bila informacija, ki je "ušla" že v ponedeljek, pripravljena za dan norcev, 1. april, ter da naj bi z njo pritegnili pozornost k svoji paleti električnih modelov.

Kot smo poročali v torek, so svetovni mediji, vključno z Automotive News, in novičarske agencije, vključno z Reutersom, objavile informacijo, sklicujoč se na "pomotoma" v splet poslano sporočilo za javnost, da se bo znamka v ZDA preimenovala v Voltswagen. Sporočilo je vključevalo tudi natančno informacijo o barvi logotipa, ki naj bi bili za klasične avtomobile z motorji z notranjim zgorevanjem s temno modro podlago, za električne avtomobile pa s svetlo modro podlago.

Uradna izjava koncerna zdaj pravi, da se njihova ameriška podružnica ne bo preimenovala ter da je bila najava predvidena v duhu dneva norcev. Dodajajo pa, da naj bi več informacij posredovali kmalu. Nenazadnje je VW-jev govorec v Wolfsburgu marketinško idejo označil za zanimivo. Se vendarle obeta kakšna novost?

VW pravi še, da naj bi v ponedeljek pomotoma objavili osnutek te 'lažne novice' ter ga umaknili potem, ko so videli, da so nekateri novinarji o tem poročali. Nato pa so "uradno" izjavo objavili v torek, torej dva dni pred dnevom norcev. Kakorkoli že, je bila informacija glede na dejstvo, da je izšla pred 1. aprilom, neprimerna.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol