Volkswagnov dostavnik po več kot desetletju dobiva povsem novo podobo

23. 12. 2019 | Jure Šujica
Deli

Na cestah ga bomo videli prihodnje leto.

Pri Volkswagnu smo že lep čas vajeni, da vozila svojega tovornega programa po predstavitvi nove generacije še lep čas zgolj dopolnjujejo in posodabljajo, preden naposled pride nova generacija. To se bo v prihodnjem letu zgodilo z najmanjšim v družini, modelom Caddy. Ta namreč v aktualni generaciji temelji na osnovi Golfa pete generacije, pri Volkswagnu pa poudarjajo, da bo šlo pri novi generaciji za povsem nov avtomobil.

Približno podobo vozila, ki bo v potniški različici v prvi vrsti namenjen družinam z aktivnim življenjskim slogom, so pri Volkswagnu pred nekaj dnevi že razkrili s pomočjo dveh barvnih skic. Ti sicer prikazujeta tovorno različico avtomobila, a hkrati že vsebujeta vse najpomembnejše elemente, ki naj bi jih imele vse različice. To so recimo položnejše vetrobransko steklo, ožji LED sprednji žarometi in pokončno ter v višino stekla prtljažnih vrat postavljene zadnje luči.

Pomembnejši kot kadarkoli doslej?

Nekaterih elementov, prikazanih na skici, kot so recimo vzvratna ogledala visoko na stebričku A, vseeno ni pričakovati. Kljub temu naj bi končna podoba združevala športen videz z uporabnostjo, ne glede na konfiguracijo vozila. Da bo ta sicer bližje osebnim vozilom kot tovornim sicer dokazuje uporaba Volkswagnove modularne platforme MQB, ki jo recimo uporabljata tudi novi Golf in zdajšnja generacija Passata.

Novi Caddy bi lahko še nekoliko pridobil na pomenu. Pri Volkswagnu se namreč pojavljajo ugibanja o prihodnosti treh enoprostorcev, Tourana, Sharana in  Golf SportsVana, pri čemer sta najbolj na prepihu prav slednja. V podjetju Volkswagen se namreč zaradi priljubljenosti križancev šušlja o njuni upokojitvi, prav Caddy pa bi na koncu lahko prevzel del njunih kupcev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja