Volkswagnov električni prvenec vozi v drugi krog, a prve dobave bodo šele konec prihodnjega leta

Novi ID.3 je pripravljen za start, menda ga prodajajo tako dobro, da ga bodo dodali še na tretjo proizvodno linijo.

Volkswagen bo spomladi predstavil drugo generacijo modela ID.3, ki ga v sedanji podobi izdelujejo v dveh tovarnah, zaradi povečanega povpraševanja kupcev, pa ga bodo naslednje leto začeli tudi v matični tovarni v Wolfsburgu. Menda so pri drugi generaciji upoštevali številne predloge uporabnikov in jih pretvorili v izboljšave in obogatitev serijske opreme.

Novi ID.3 bo opremljen z najnovejšo generacijo programske opreme, ki izboljšuje sistemsko zmogljivost in omogoča brezžično prejemanje posodobitev. Po novem bodo v serijski opremi zaslon z 12-palčno (30,5 cm) diagonalo ter variabilno prtljažno dno in sredinska konzola z dvema držaloma za pijačo, voznikom in potnikom pa bo v pomoč tudi inteligentni e-načrtovalnik poti, ki bo med drugim omogočal enostavnejše in udobnejše polnjenje.

Čeprav nove generacije še ni na cestah, kupci lahko od 1. decembra naprej avtomobil z enim od naprej pripravljenih paketov opreme že naročijo. Začetna cena modela ID.3 Life je 43.995 evrov (z DDV in pred morebitnim odbitkom ekosubvencije). Toda zaradi velikega obsega naročil bodo nove ID.3, ki bodo naročeni zdaj, začeli dobavljati v zadnjem četrtletju prihodnjega leta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"