Volkswagnovim delavcem kar do 5.000 evrov nagrade

12. 3. 2020 | Jure Šujica
Deli
Volkswagnovim delavcem kar do 5.000 evrov nagrade (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Podjetje je v lanskem letu doseglo doseglo enega boljših poslovnih rezultatov. Se bo trend nadaljeval?

Avtomobilska industrija po Evropi in delavci v tovarnah zadnje dni nimajo ravno veliko razlogov za veselje. Težave z dobavo sestavnih komponent in izbruh bolezni v Evropi so številna podjetja prisilili v zmanjševanje proizvodnje. Fiatu v Italiji že sledijo nekatera druga imena avtomobilske industrije. Pri Volkswagnu pa so medtem zaposleni lahko še kako dobre volje.

Čeprav je bilo v letu 2019 na svetu prodanih približno enako avtomobilov kot v letu poprej, so pri Volkswagnu vseeno zabeležili občutno rast prodaje novih avtomobilov. V primerjavi z letom 2018 so namreč kupcem posredovali kar 2,9 odstotka novih avtomobilov. Posledično se bo to odrazilo tudi pri nagradah, ki jih bodo delavci v podjetju prejeli za svoje delo. Njihova višina bo v najboljšem primeru znašala kar 5.000 evrov.

Da je za podjetjem sicer težko fiskalno leto (ki se je zaključilo s koncem februarja) , je sicer poudaril tudi Bernd Osterloh, predsednik sindikata delavcev, ki pa je ob tem izpostavil, da je delavcem spet uspelo preseči začrtane plane. Pri Volkswagnu se vseeno zavedajo, da bo leto 2020 še nekoliko težje, saj se podjetju obeta transformacija k električnim avtomobilom, posledice pa bo pustil tudi koronavirus.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel