Vrnitev odpisanih oziroma ali se še spomnite avtoradia s kasetofonom?

24. 10. 2022 | Matjaž Gregorič
Deli

Pri Blaupunktu so reinkarnirali avtoradio Frankfurt iz leta 1992, kaseto pa nadomestili s tremi avdio vmesniki.

 

Trideset let mineva od Blaupunktove predstavitve avtoradia Frankfurt, ki je bil v tistih časih eden najbolj priljubljenih kosov avtomobilske opreme. To je bilo obdobje, ko je iz zvočnikov še donela glasba, posneta na kasete, zdaj pa so pri nekoč uglednem proizvajalcu akustike pripravili novo izvedbo klasika, ki bo všeč tako nostalgikom kot »digitalnim« generacijam.

Novi Blaupunkt Frankfurt RCM 82 DAB s posodobljenimi funkcijami ob ohranjanju stare oblikovne zasnove prihaja  z novo tehnologijo. V predalčku za kasete z loputo sta zdaj priključka USB in AUX ter reža za spominsko kartico mikro SD. Poleg tega reinkarnirani avtoradio premore tudi prostoročno povezavo s telefonom, različne barvne tone za osvetlitev tipk in dvovrstični zaslon.

Poleg sprejema signalov frekvenčnih območij FM, AM in digitalnih DAB in DAB+ ima radio tudi prednostno določanje prometnih informacij in funkcijo samodejnega pomnilnika postaj. Za zvok poskrbijo različne prednastavitve, štirikanalni predojačevalnik z izhodom za nizkotonski ojačevalnik in štirikratno izhodno moč 50 vatov. V Nemčiji je treba za novi Frankfurt RCM 82 DAB odšteti 499 evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"