Zadnje informacije: Promet na slovenskih cestah še vedno povečan (TUKAJ lahko naletite na zastoje)

3. 9. 2022 | STA
Deli
Zadnje informacije: Promet na slovenskih cestah še vedno povečan (TUKAJ lahko naletite na zastoje) (foto: Profimedia)
Profimedia

Tudi na prvi septembrski vikend je promet na slovenskih avtocestah zgoščen. Preverite, kje točneje vas čakajo zastoji.

Na primorski avtocesti med Brezovico in Logom v smeri Kopra je prišlo do prometne nesreče, po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so posledice nesreče umaknjene. Ostaja zastoj, na zahodni obvoznici do Kosez, na južni do priključka Ljubljana Rudnik. Zastoj je tudi na regionalni cesti. Posledično se pot podaljša do 30 minut.

Zastoj dolg dva kilometra je ...

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Proti Sloveniji pa štiri kilometre. Predor občasno zapirajo zaradi varnosti v obe smeri.

Zastoji so tudi na cestah Lesce-Bled, Padna-Dragonja, Šmarje-Koper, Ljubljana-Brezovica-Vrhnika.

Oviran promet je na ...

Na podravski avtocesti je pred Lancovo vasjo proti Hrvaški promet oviran zaradi predmeta na vozišču. Na pomurski avtocesti je od Dolge vasi proti Lendavi zaradi okvara tovornega vozila zaprt vozni pas.

Prepoved prometa za tovorna vozila nad sedem ton in pol

Danes še zadnjič v tej turistični sezoni velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad sedem ton in pol. In sicer: na posameznih primorskih cestah med 6. in 16. uro na ostalih cestah po državi pa med 8. in 13. uro.

Čakalne dobe na mejhnih prehodih

Za voznike osebnih vozil je čakalna doba pri vstopu v državo do 30 minut na mejnih prehodih Jelšane in Starod, do 40 minut na Obrežju ter od ene do dveh ur na Dragonji in Sečovljah.

Pri izstopu iz države pa je čakalna doba do ene ure na mejnem prehodu Gruškovje, do 30 minut pa na Dragonji, Starodu in Sečovljah.

Daljše zapore cest

Zaradi prireditve bo cesta Kranjska Gora-Vršič zaprta v soboto, 3. septembra do 13.30.

Na cesti Ilirska Bistrica-Knežak-Pivka bo zaprt odsek Ilirska Bistrica-Šembije danes do 21. ure ter v nedeljo, 4. septembra, med 6. in 24. uro.

Popolna zapora je na cesti Ptuj-Zavrč do 19. ure zaprta pri Borlu. Obvoz je urejen po lokalnih cestah. Za tovorna vozila priporočamo obvoz po glavni cesti Ptuj-Ormož-Središče ob Dravi, nad sedem ton in pol je zaprt mejni prehod Zavrč.

Cesta Soteska-Gorenje bo zaprta pri Soteski do 30. novembra.

Na cesti Kranj-Jeprca bo od 3. 9. do 17. 9. popolna zapora. Obvoz bo preko Škofje Loke ali za vozila z vinjeto in tovorni promet nad sedem ton in pol po avtocesti Ljubljana-Kranj.

Cesta Bloška Polica-Sodražica, pri Žimaricah bo zaprta do nedelje, 4. 9. do 19. ure. Obvoz bo urejen preko Velikih Lašč in Nove vasi, za tovorna vozila nad sedem ton in pol pa preko Ljubljane in po primorski avtocesti.

Delo na cesti

Na ljubljanski severni obvoznici potekajo dela med Zadobrovo in Tomačevim.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Preberite še: Vas zanima, kakšen avto vozi Modrijan Blaž Švab? (TOLIKO stane!)

Priporočamo tudi: Najdražji avtomobil na svetu je tale (te dni se nahaja v naši neposredni bližini + CENA)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"